Kirol eta FitnessUr-Kirolak

Tompson Dzhenni - munduko igeriketa izar

Igeriketa - Harrigarria kirol bat da eta egunero txapeldun berria, gaitasun apartekoa duten pertsonek irekiko da. Horietako batzuk lehenago edo beranduago kondaira bat bihurtu dela eta bere lorpenak ugari. kirolariak horietako bat - Velikaya Dzhenni Beth Thompson, bizitza eta lorpenak buruz horietatik izango artikulu honetan eztabaidatuko da.

kirol ibilbidean Start

Future errepikatzen ospetsuan Txapelketa, gertatzen diren behin bakarrik lau urtez behin txapelduna - Olinpiar Jokoetan, Danvers herrian American oso txiki batean jaio zen (Udalerriko biztanleak 30 mila inguru da).

02.26.1973 urteko - kirolariak Thompson jaiotze-data. Jenny haurtzaroko umea oso aktiboa izan zen, beraz, bere gurasoak energia eta joera neska ohartu kirol horrekin, eman egin club "Sidardeyl" atzera Floridako da. Jennifer han aritu zazpi eta hamabi urte bitarteko entrenatzaile Nancy Brennan azpian.

Aurreneko emaitza esanguratsua Thompson gazte etorri da? Jenny 1987an, bi domina 100m freestyle irabazi Pan American Games at, "urrea" 50m arakatzea eta "brontze" igeri ere.

arrakastak Hauek kirolariak espezializazio gehiago identifikatu dute: beste aurrean arakatzea eta tximeleta atleta lehiatuko hasi zen.

lorpenak

American igerilari Dzhenni Tompson bere ibilbidean zehar irabazi ziurrenik domina eta titulu mota guztiak. Kontuan izan behar da, emaitza nagusia, eta bere Olinpiar domina ugari ekarri, atleta erakutsi errelea taldeak zati bat. banakako txapelketan asko gutxiago irabazi zuen.

Izan ere, "lorpen handiko kirola," lehen arrakasta 1992an olinpiadak Bartzelonan, non errelea 4 x 100 m Herria errelea arakatzea eta 4 x 100 m euren selekzioak garaipena ekarri zuten Thompson zen. Jenny lehiaketak horiek at "zilarra" gisa bereizten ehun metroko arakatzea da.

Lau urte geroago, antzeko gertaera bat, baina Atlanta, atleta irabazi hiru "urrea", eta dena distantzia desberdinetan erreleboan ere. Kontuan izan behar da euren ibilbidean zehar igerilari dela distantzia laburrak (50 200 m) burutu ondoren.

Olinpiar Sydney Games 2000. urtean bereziki amerikar bat arrakastatsua bihurtu zen. Piggy banku bere lorpenak bete hiru urrezko domina erreleboan ere, baita "brontze" ehun metroko arakatzea da.

Azken olinpiadak, eta bertan parte hartu J. Thompson, Atenasen ospatu zen. Ez dago atleta kudeatzen zilarrezko bi domina irabazi, eta berriro errelea talde baten zati gisa.

50 metroko igerilekuetan - Gain lehiaketak nagusien lau urte garaile emanaldiak, Jennifer zen 18 aldiz munduko txapelduna 11 aldiz, eta "ikastaro labur" deiturikoak eta 7 aldiz irabaztea lortu zuen.

eta "elezahar" rekin arnasa berean

Dzhenni Tompson, zeinen irudi media guztiak biribila hainbat torneo garrantzitsu batean domina ugari egin ondoren, gehien apaindutako Olinpiar Jokoen historian atleta bat jotzen da. - "estandar handienak", 3 "zilarra" eta 1 zortzi: bere piggy hamabi sari ere brontzezko domina.

Historia Modernoan 11 atleta guztiak, nor izan zen txapeldun, zortzi aldiz baino gehiagotan ospetsuenetan Txapelketa daki. Nor urrezko domina Thompson aurretik kopuruak? Jenny ohorezko zerrenda honetan sailkapenean bederatzigarren. It bezala, hala nola kirolari handia aurretik Maykl Felps (14-time Olinpiar Jokoetan irabazlea), gimnasta ospetsua Larisa Latynina da (10 aldiz txapelduna), Paavo Nurmi (Finlandiako korrikalaria, gehien izeneko atleta, 9-time Olinpiar Jokoetan irabazlea), igerilari Mark Spitz ( garaipen kopuru bera, baina gutxiago zilarrezko domina Olinpiar Jokoak), Karl Lyuis (9 urrezko domina, 1 zilarra), eskiatzaile Born Deli (8 urrezko domina), German Birgit Fischer (8 aldiz txapelduna) eta kirol gimnasta Sava Cato, nor izan zen gehien apaindutako Asian Olinpiar jokoak irauten duen (8 domina).

elektrikoak irabazi

Dzhenni Tompson ezin izan erakusteko emaitza onak tximeleta eta untxia teknika on etengabeko lana gabe. Bill Boomer, entrenatzaile atleta batera lan egiten du, mitikoaren igerilari haien mugimenduak azkarrago egiteko laguntzen duten sekretuak batzuk, eta trazu ahaltsuagoa agerian uzten.

Haren arabera, lehenengo gauza arreta ordaindu behar duzu - arnasa honetan. mugimenduaren parte izan behar da, erritmo eta bertan gorputza lan egiten du hautsi gabe. Hurrengo puntuan - pultsua, horri esker, trazu bakoitzaren distantzia luzeak bidaiatu sortzea. Hirugarren alderdi - eskuak eta gorputza nabarmenduz. ondorioz euren lana nagusia egiten da da, eta hankak bakarrik laguntzaz.

karrera amaitu ondoren Life

Dzhenni Tompson gutxira Atenasen Olinpiar Jokoak amaitu profesional mailan burutzen. izenburuko kirolari askok autobusak bihurtu da, baina amerikarrak beste bide bat aukeratu du. She 2006an mediku-maila bat jaso eta ordutik Boston anesthesiologist lan egin zuen. Aldakortasuna txapelduna zalantzarik bakarrik Marvel daiteke.